måndag 7 november 2011

Nyhetsbrevet v 45

Kvällarna kom snabbare än vanligt den gångna veckan och det börjar kännas intressant med ljus och julpynt i fönstren. Lördagens öppethållande blev en succé på många sätt. Den största anledningen var nog att marschallerna lockade väldigt många söndagsfirare på väg till eller från gruvan via Berghauptmansgatan.

Den lilla volangsjalen/boan lockade många att börja sticka något litet och överkomligt - tidsmässigt. De är verkligen trevliga prydnader och dessutom sköna för värmens skull, trots att de är ganska luftigt stickade. Se föregående inlägg för mer info.

Hoppas att höstens stickande har kommit igång om inte så hjälper jag gärna till att hitta ett lämpligt projekt.

Den här veckan bjuder på följande:

Nyheter från Verkegårds, Onion  (väntas komma inom kort) samt Järbo garn MOA som ger en yta som liknar fårskinn. Det är ett trevligt garn som kan användas för att sticka kuddöverdrag eller en pläd men det passar också till mössa/halsduk/pulsvärmare alternativt dekorativa kanter. Finns för närvarande i koks och natur (kommer även i grått).

Onsdag 17 - 20 Öppet i garnboden (Inget stickcafé denna vecka)

Lördag 10 - 16 Öppet i garnboden.

Söndag kl 17 -20 Sticka strumpor/raggsockar (6 pers)

Vi stickar främst häl och tå för att du sedan ska kunna göra riktiga sockar på egen hand. I kursavgiften ingår endast kurstillfället på 3 timmar.

Materialsatsen  som du behöver kan du välja efter eget tycke. Dels en billigare med ett enkelt raggsocksgarn eller en dyrare med rent ullgarn. Kursavgiften är 150 kr + material (mönster, stickor och garn till ett par sockar).

Om du har egna stickor (strumpstickor storl 4 och 4,5) kan du ta med dem. Detsamma gäller strumpstickor 2,5 och 3 för den som kommer att välja tunna strumpor. OBS! Det senare kräver att man är relativt van stickare.

Ha en riktigt skön vecka - Varma hälsningar Inger / Gruvfruns Ullfröjd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar