Om Ullfröjd

Välkommen till Gruvfruns Ullfröjd - En liten garnbod mitt i världsarvet Falu Gruva/Elsborg.

Garnboden ligger centralt i Falun - mellan Faluån och Falu Koppargruva. Konstvaktaregatan hittar du längs Gruvgatan  - tredje vänster efter den lilla OK-macken.

Ullfröjd är en garnbod som säljer garner med hög kvalitet och det lilla extra. Garnutbudet består till mycket stor del av rena naturmaterial som ullgarner av olika slag samt blandningar bestående av merino, alpaca, cashmere, silke mfl. Förutom ullgarner finns det lin, linblandningar och bomull mm.

 

På Ullfröjd kommer du att ha möjlighet att sitta ner och drömma om nästa projekt eller surfa efter mönster och idéer på nätet. Om du vill tillbringa tid utomhus finns möjlighet att ta trädgården i anspråk för en stund av kreativitet och vila.


Verksamheten omfattar även temakvällar med olika aktiviteter. Korta kurser i olika handarbetstekniker samt prova på-kvällar med olika teman. För dig som inte tycker att du kan men vill lära dig att sticka eller virka ordnas kom-igång kurser. Jag hoppas att kunna erbjuda något för de flesta, både nybörjare och avancerade stickfantaster.


Idéen om en garnbod har jag burit under lång tid - när jag nu fick möjlighet att starta en egen verksamhet så har det varit både roligt och spännande. Hoppas att du som kund kommer att uppskatta det jag kan erbjuda - Fantastiska garner i en lika fantastisk miljö.

Du kan också hitta Ullfröjd på Facebook samt på min hemsida