fredag 10 augusti 2012

TVÅÄNDSSTICKNING

Nu är det äntligen dags att starta den första kursen i tvåändsstickning. Vi beräknar starta i mitten av oktober och träffas 4 gånger (varannan söndagkväll) ca 18 - 21 under en 8 veckorsperiod från 14 okt - 25nov.

Kursen sker i studieförbundet Sensus regi och leds av Annelie Hamp som är lärare i tekniken tillsammans mig som hjälpledare/materialansvar mm.

Den första kursen har 8 platser - om du vill delta kommer bokning/betalning att ske via Sensus som också håller i informationen kring kursens genomförande. 
Avvakta lite med att anmäla dig tills programmet är helt klart - information kommer att finnas på web och hemsida samt hos Sensus. Det är möjligt att förhandsboka sig hos Sensus - fråga efter Lilian Mårtensson. Du kan såklart ställa dina frågor till mig via telefon eller på plats i garnboden.

Material som du behöver kommer att finnas till försäljning i garnboden - garn och stickor samt andra tillbehör som kan vara aktuella.

Som kurslitteratur kommer vi att använda denna bok om tvåändsstickning av Birgitta Dandanell & Ulla Danielsson. Inbunden - 2010 - Svenska- ISBN: 9789197811453 (pris 220 kr för kursdeltagare). Boken finns till försäljning i garnboden men du kan också ordna ett exemplar på egen hand om du hellre vill det.

Tvåändsstickat
Utdrag ur boken; Genom ett vantfynd från 1600-talet - det tidigaste i Sverige - uppmärksammades tvåändsstickningen både som kulturhistoria och stickteknik. Boken ger en historisk (arkeologisk) bakgrund och är samtidigt en handbok i sättet att tvåändssticka. Boken bygger på en tidigare utgivning (1984) men med helt omarbetad text. Nya rön och historisk fakta, nytagna bilder och nya stickbeskrivningar.

OBS! Närmare information och detaljer kommer så snart allt är klart - följ web och blogg samt sök information via Sensus kursprogram. Om intreseet för denna kurs är mycket stort så planeras en andra omgång under våren.

Väl mött till en spännande kursomgång - Gruvfruns Ullfröjd/Inger & Annelie i samarbete med Sensus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar