tisdag 7 augusti 2012

HÖSTENS GARNER PÅ VÄG IN I GARNBODEN

Nyhetsbrevet vecka 33-34

Vad en sommar kan göra bland stenarna...
 Nu är det äntligen dags att presentera höstens nyheter lite närmare. De väntas in i garnboden under augusti och början av september. De nya kvalitéerna kommer från Hjelholts Uldspinneri (dk), Coats, BC-Garn (dk), Vikinggarn (no), Manos, Onion mfl. 

Inspirationshäften från coats med snygga och roliga tröjor stickade i den nya kvalitéen Juvel och ny mysig design från Fine Wool kommer från Coats. Från Manos kommer det ny snygg design för Manos Silkblend.

De nya garnkvaliteterna i garnboden presenteras nedan.

  • Juvel är en klassiker i ren ull/superwash som lämpar sig till alla typer av småstickning som vantar, mössor, tröjor, halsdukar och mycket annat. Lättstickat och lättskött i massor av färger och många roliga modeller.
  • Manos Silkblend är ett toppenhärligt garn i härliga mixfärger som är riktigt lyxigt och kul att sticka med. Mjukt och skönt samtidigt som det är spännande att se hur färgerna växer fram. Snygg design...
  • Silkbloom Extra Fino från BC-garn med sträckningen 600 m/100 g är ett fantastiskt sjalgarn. Lagom grovlek med en fantastisk lyster. Kommer i ett 10-tal färger.
  • Baby-ull från Vikinggarn är en ny kvalitet hos mig, ett mjukt ullgarn för babyplagg och vanliga plagg med sträckningen 180 m/50 g. Samma sträckning som det fina bomullsgarnet Egypto cotton från Coats.
  • Håndverksgarn/2-tr Farveskiftesgarn från Hjelholts Uldspinneri är riktigt roliga nyheter - vackra garner, mycket hög kvalitet i vackra färgställningar. Garnerna kommer i både mixade och solida färger som är helt matchade för att kunna kombineras med varandra.
  • Onion ull/nässla kommer i 4 nya nyanser i den röda färgskalan, det är efterlängtat. Ett toppengarn med massor av stickglädje och snygg lyster tillsammans med en vintage-känsla.
  • Z-tvinnat 2-trådigt ullgarn från Ullcentrum - För er som tvåändsstickar. Garnet kommer i slutet av augusti.
 Välkommen att följa Ullfröjd via facebook och blogg samt hemsida men framförallt är du välkommen in i garnboden - samma öppettider som i våras...

Onsdagar 17 - 20 (cafékväll 19 - 21)
Lördagar 10 - 16
Söndagar 12 - 16 om vi är hemma - Då står öppetskylten framme (ring på klockan)

Varmt välkommen till en härlig sticksäsong - Hälsningar Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar