lördag 21 september 2013

Nyhetsbrev vecka 38 - 39

Vill verkligen först av allt tacka alla kunder och vänner för ett fantastiskt jubileum förra helgen 

- Vi hade det hur trevligt som helst och jag fortsätter med delar av den utförsäljning av garner som jag påbörjat. Det kommer även att fyllas på med fler kvalitéer vart efter det tar slut i reakorgarna...

 

AKTUELLA KURSER/AKTIVITETER

(Info och anmälan se hemsidan)

TVÅÄNDSSTICKNING - start 13 okt,  anmälan senast 6 okt 

MARATONCAFÉ - 17 nov 08.00 - 20.00, Anmälan!

MYSTERIESTICKNING - Start 2 okt, Anmälan! 


NYHETER...

Ullfröjds stickcafé onsdagar kl 19 - 21

Stickcaféet i Garnboden har vuxit och är numera väldigt välbesökt vilket ibland innebär att inte alla som vill kan få en plats....Jag har funderat och rådfrågat mina gäster och nu är mina planer i hamn. I fortsättningen kommer jag att erbjuda en lösning för er som vill sticka tillsammans med andra.

Första onsdagen i varje månad; 2 okt/6 nov/4 dec kl 19 - 21 så kommer det att finnas möjlighet att delta i stickcafé på Ernst Rolf-gården - endast ett kvarter ovanför Garnboden (ca 150 m).

DU köper en cafébiljett i Garnboden och kilar upp till Ernst Rolf-gården kl 19 - 21. Det ryms ca 20 personer där och det borde räcka till för de mesta. Blir det på tok för fullt så får vi försöka lösa det då. Fika i form av kaffe/te serveras och det underlättas av att det finns ett riktigt kök/kaffemaskin etc Den enda försämringen är belysningen - ska försöka lösa det med golvlampor men du kan också ta med en extra lampa (gärna en liten pannlampa) om du har behov av bra belysning.

Cafébiljetten kostar 25 kr och inkluderar kaffe/te Arrangemanget sker i samarbete med Elsborgs Stadsdelsförening - därför kommer caféet även att annonseras för boende i området vilket gör caféet till en väldigt trevlig aktivitet i området.

Ett projekt pågår just nu med att sticka mössor och vantar för Hjälpstickan - på caféet den 4 dec kommer vi att samla in och eventuellt också överlämna kläderna till Hjälpstickan.

Alla är hjärtligt välkomna att delta i dessa caféer och projekt - du kan såklart lämna in dina gåvor utan att sitta med på caféerna om du föredrar det

Nya garnkvalitéer på väg in;

 

Malabrigo Lace - 400 m/50 g

Malabrigo Sock - 400 m/100 g

Rowan Felted Tweed - fler färger

Hjelholts Farveskiftesgarn i fler och nya färger som blå-mix, äppelgrön-mix,  blågrå-mix, grön-mix etc

Nya Rowan Magasinet 54 finns till försäljning tillsammans med garn

 

Planerade nyheter i garnhyllorna...

 

Rowan Kidsilk Haze - 210 m/25 g, Mohair 70% Silk 30%
 
Strikkebrogen.dk Yaku Superwash ull från Danmark med tillhörande mönster - ett superhärligt garn 200 m/50 g 28 x 40 st 2,5 - 3.0 mm.

Strikkebrogen.dk Lamauld som har så fantastiskt vackra färger  - entrådigt ullgarn Ull 50% Lama 50%, ca 100 m/50 g, 17 x 24 m, st 4,5 - 5 mm (kan ersätta Lima, Juvel etc)

VÄLKOMMEN IN - 

för inspiration bland nystan och alster/ Inger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar