lördag 22 mars 2014

Nyhetsbrev vecka 13 - 14

Oj vad tiden går... Nu har det varit mycket hund ett tag och valparna växer så det knakar. Om en vecka är det dags för dem att flytta till sina nya hem. Roligt att kunna leverera men lite ledsamt att skiljas från dem efter 8 härliga veckor.



Vad Garnboden beträffar ska det bli kul att få lite mer tid och ork över för den... Det är en del aktiviteter på gång...

Närmast i tiden ligger den stora årliga Leverantörsmässan i Göteborg (helgen 12-13 april). Höstens nyheter presenteras med massor av inspiration och möjlighet att planera inför höstens inköp. Jag kommer att vara borta hela den helgen men som vanligt... viss service kan du få i Garnboden och ytterligare viss hjälp via telefon

Planeringen inför VM 2015 är i full gång och i Garnboden blir det troligen lite olika event - återkommer

Kurser - se nedan

NYHETER

Nya garner har kommit in i sommarens färger - 

*Nature Cotton från Permin. Fint bomullsgarn för sticka/virka 150 m/50 g, 25-27 m/10 cm st 3-3,75
*Scarlet från Permin. Fin linneblandning - fina färger i solid och print. Nystan om 50 g 150 m med fina beskrivningar och modeller.

Väntas... Hampa/silke/bomull med härlig vintagekänsla i fina vintagefärger från Permin. Passar superbra till barn- och sommarplagg

ÖPPETTIDER (ändringar)

Söndag den 30 mars - stängt pga valpleverans
Lördag 12 april - Garnboden öppen med viss service pga Garnmässa. StickIn-caféet är inställt!
Söndag 13 april - Garnboden stängd

STICKCAFÉ

ERNST ROLF-GÅRDEN CAFÉ 2 april kl 19 - 21 
Biljett köper du i Garnboden för 25 kr (inkl kaffe/te)

MÅNADENS GARN (mars) -20% rabatt

Woolcott (bomull/lammull) & Manos Silkblend (extrafine merinoull/silke) 

HELGKURS i augusti

Planeras en helgkurs i mitten av augusti - PM kommer. TEMA "Tant Kofta - uppifrån och ner"

TVÅÄNDSSTICKNING

Intresserad? Anmäl dig via tel/mail - startar när jag har 5 deltagare. För PM/upplägg se tidigare kurs på hemsidan

söndag 9 mars 2014

Söndag 9 mars - STÄNGT

På grund av valpbestyr är det stängt idag söndag - välkommen in på onsdag /Inger

lördag 1 mars 2014

Nyhetsbrev vecka 10 - 11

Tiden går fort när man har roligt och en del att göra...Valparna växer och nu har vi kommit halvvägs - de blir 4 veckor imorgon söndag. Planeringen för våren pågår och vi startar med en mysteriestickning. Se även kommentarer om lördagskaféerna som ställs in ett par lördagar.

NYHETER

I Garnboden har det kommit in en hel del sedan sist... Scarlet (lin/viskos/bomull) finns nu i fler färger - både enfärgat och print. Ett härligt garn till fina sommartröjaor. Även beskrivningarna har kommit in nu.

Månadens garn är ett nytt koncept och den här månaden gäller det 2 sorter - Manos Silk Blend & Woolcott. Rabatt 20 % på dessa garner under hela mars månad.
 

AKTIVITETER

CAFÉ på Ernst Rolfgården onsdag kl 19 - 21. Du som kanske aldrig har varit med kan passa på att se vad vi gör - det brukar var väldigt trevligt. Det finns ca 20 platser och du behöver inte boka plats. En cafébiljett köper du för 25 kr i Garnboden innan klockan 19.00 (ER-gården ligger ett kvarter ovanför Garnboden).

MYSTERIESTICKNING - VÅREN 2014 kommer att starta onsdag den 12 mars. Det blir ett plagg i "one size" (36-40) samt large. (Jag kommer att förstora mönstret så att det passar även till storlek large). Svårighetsgrad medium (inkl blandade tekniker).  Lämpligt garn till projektet är Scarlet eller Linnéa från Ullcentrum. Garnåtgång 4 - 6 nystan (ca 600/ca 850 m). Du behöver strumpsticka 3,5 mm, rundsticka 80 cm 3,5 mm samt virknål3,5 mm. Pris för själva aktiviteten inkl mönster 150 kr. Om du vill vara med anmäler du dig via mail eller telefon - mönsterdelarna kommer varannan onsdag på mail. När projektet är över har du hela mönstret.

Sista kurstillfället med tvåändsstickning är imorgon söndag den 2 mars. Är du sugen på att lära dig den tekniken så hör av dig - startar när jag har ca 5 deltagare.

ÖPPETTIDER

Under mars månad kommer det att vara en hel del besök av valpköpare under helgerna. Därför ställes lördagscaféerna in den 8/3 och 15/3. Återkommer med efterföljande lördagar beroende på bokningar.