onsdag 29 juni 2011

Värmen är olidlig - 32 i skuggan

Idag skulle bara golvet bli klart - hann det första varvet innan solen nådde gavelväggen = då steg värmen snabbt på insidan. Det var bara att vänta! Ikväll vid 23-tiden känns som en bra gissning...då kan vi ta den sista halvtimmen med näsorna i stora målarhinken.

Imorgon - eller så snart jag vågar - kan möblerna placeras ut. Då blir det lite lättare att komma fram i boden. Fönstersmygar och dörrfoder ska målas liksom dörren, men det är mer hanterliga projekt. Under tiden jag pysslar med det så är det fullt möjligt att börja pynta på insidan - något som jag sett fram emot LÄNGE.

Någon regnig dag framöver är det dags för en tur till IKEA. Men jag väntar på lite lindring i värmen, det är inte ens möjligt att lämna hundarna i huset dessa dagar.

Beställer garn för fullt och har bara en leverantör kvar nu - sedan får jag fylla på resten i höst när jag fått lite koll på tillvaron. Behöver se hur mycket som ryms på riktigt. Behov av lagerplats mm.

onsdag 15 juni 2011

Nästa...!

Dags för städning och rengöring av golvet - nu går det undan i krokarna.

Det är nu också dags att ringa in fler beställningar hos ett par leverantörer. (Hur säger man flera order...ordrar, orders ?!).

Träffar bokföringskunniga nästa vecka och har bokat "logga-date" på semestern.

Åh så skönt det ska bli att vara ledig ett tag - det har tagit på att jobba dubbelt hela våren. Det har gått massor av målarfärg och tiden har dessutom delats med allt småfix och massor på jobbet.

I N R E D N I N G av boutiqen blir ett välkommet avbrott i penslandet...Mitt ljuvliga sommarnöje! Bilder kommer...

Taket fixat...



Nu är taket fixat - snart sitter väggarna!

PS. Hela rummet doftade himmelskt av Schersmin igårkväll - har en praktfullt blommande buske alldeles utanför fönstret. DS

tisdag 14 juni 2011

Mina första kunder på besök - långväga...


I helgen har de första kunderna strömmat till, långväga resenärer från Luleå. Det blev kanske inte så mycket garn men desto mer mat och prat. Det var verkligen skoj!

Tanken är att det blir en repris på detta när lagret anlänt i början/mitten av hösten - åtminstone via webben. Det blir många roliga produkter att känna/titta på när jag öppnar...

Arbetet med målningen har tagit lite tid, mest för att det var en hel del att spackla innan målningen. Dessutom har det varit så fruktansvärt varmt att det har varit stört omöjligt att stå inne med en roller över huvudet.

Nu är det lite ostadigare väder och underarbetet börjar vara klart så det drar ihop sig för första varvet i taket. Det ska verkligen bli jättespännande att se resultatet av detta.

Bilder från besöket kommer så snart jag har tid att sätta mig vid datorn - utan att det åskar så at kontakten måste dras ur...